2007-08-22

Dags för USA att ta sig till OS 2008

Hela basket-USA har lidit och haft skamkänslor i flera år. Varför?

Jo, man har inte lyckats ta guld i någon turnering sedan OS i Sydney 2000. I VM 2002 kom man inte bättre än sexa, i OS 2004 kom man trea och ifjol skulle man visa omvärlden vilket land som är världens bästa basketnation, men hamnade till sist även då trea.

För att få spela i OS nästa år så måste man nu vara bland de två främsta i Tournament of the Americas. USA inleder mot Venezuela inatt. USA ska inte ha några som helst problem att vinna denna turnering, eftersom de två främsta hoten Argentina och Brasilien inte ställer upp med sina bästa lag pga skador och att vissa stjärnonr ännu inte har skrivit kontrakt med sina klubblag.

USA:s roster ser bra ut:
Pointguards: Jason Kidd, Chauncey Billups, Deron Williams
Shooting guards: Kobe Bryant, Michael Redd, Mike Miller
Small forwards: LeBron James, Carmelo Anthony, Tayshaun Prince
Power forwards: Amare Stoudemire
Centers: Dwight Howard, Tyson Chandler

Jämfört med bronslaget från VM ifjol så har man bättre skytte utifrån, främst tack vare Redd, Miller och Billups. Den största skillnaden svarar dock Kidd och Bryant för. Spelare av den kalibern och med den erfareneheten har tidigare saknats. Ska bli intressant att se om något av lagen kan rubba USA.

Övrigt: Eddie Griffin dog ung, läs mer på sportzonen.se.

2 Comments:

Blogger Borv said...

"Hela basket-USA har lidit och haft skamkänslor i flera år. Varför?"

Är det verkligen så? Jag har fåt för mig att USA inte tagit turneringarna på allvar någon gång. De första Dream Team lagen lekte hem turneringarna och intresset för internationella turenringar dog ut. När man sen slutade skicka de absolut bästa lagen (för det är inte de bästa laget man ställt upp med någon gång) så sände man en tydlig signal. Lite gran som VM i hockey, där man skickar de proffs som är tillgängliga.

Men, men jag kan ha fel. Vore kul om USA och amerikanarna överlag kunde intressera för idrottande utanför sitt land någon gång.

Med det lag som de ställer upp med här borde de vinna mot vilket annant lag som helst. "Trist" powerforward ... ;-)

23 augusti, 2007 08:44  
Blogger Borv said...

Ursäkta alla stavfel i förra inlägget :-)

23 augusti, 2007 08:45  

Skicka en kommentar

<< Home