2007-07-04

Trades och free-agents

Vad har inte hänt?
Jag förvarnade tidigare om en potentiellt superfläskig silly season, men hittills har de riktigt stora traderna uteblivit. Veckan innan draften florerade tiotals rykten som involverade Kobe Bryant och Kevin Garnett, båda självskrivna på en tio-i-topp-lista över NBA:s bästa spelare. Det blev dock ingenting av ryktena, men sommaren är inte över och framförallt när det gäller KG så kan jag tänka mig att något blir gjort.

Vad har hänt?
De trader som genomfördes var hur som helst spännande:

1. Seattle bestämde sig för att bygga laget kring 19-årige Kevin Durant som man plockade som #2 i draften. Med Durant i laget insåg man att lagets stjärna Ray Allen, 32, kommer att närma sig pensionsålder när Durant börjar blomma ut. Dags att föryngra laget med andra ord. Man tradade Allen till Boston och fick deras #5 pick, Wally Szczerbiak och Delonte West tillbaka. Med #5 tog man allround-forwarden Jeff Green som kommer att spela rollen av Robin jämte Durants Batman. West är en ung och OK guard som säkert kommer få lira en del i Seattle. Szczerbiak är en fd stjärna som förmodligen har för trasiga knän för att någonsin kunna prestera på topp igen, men han har bara två år kvar på sitt feta kontrakt.

För Boston handlar det om att ta sig från Paul Pierce + ungtuppar till Paul Pierce & Ray Allen + ungtuppar. Med Allen och Pierce i samma lag har man ligans kanske vassaste skyttekombination. Boston kommer att vara med i racet om att vinna Atlantic division.

2. En annan stor trade som genomförts är att Zach Randolph (23 ppg, 10 rpg) skickats till New York. Portland gör som Seattle och satsar allt på det unga gardet. I utbyte fick Portland Steve Francis och Channing Frye. Frye är lovande och passar bra in i Portlands tidtabell. Francis är liksom Sczerbiak en fd toppspelare med suspekta knän, och Portland förväntas köpa ut Francis från kontraktet.

New York får i Randolph en stark returtagare och en bra inside scorer. Randolph är dock extremt lik Knicks center Eddy Curry i spelstilen, och frågan är om det finns plats för båda i lagets gameplan.

3. Charlotte bytte bort spelaren man draftade som #8, Brandan Wright, till Golden State mot duktige Jason Richardson. J-Rich ger Charlotte en offensiv stjärna, något laget aldrig haft tidigare. För Golden State var det i mångt och mycket en ekonomisk trade, då laget nu ligger bättre till under lönetaket.

Den största nyheten bland free-agents är att Rashard Lewis bestämt sig för att inte förlänga med Seattle utan skriva på för Orlando istället. Tillsammans med Dwight Howard hoppas han kunna leda Orlando tillbaka till slutspelet.


Vad kan hända?
Förutom Kobe och KG är även Jermaine O'Neal, Pau Gasol och Ron Artest fortfarande omgärdade av traderykten. Jason Kidd verkar ha fallit bort eftersom New Jersey satsar på att nå ända fram till NBA-finalen, i och med att de skriver nytt kontrakt med Vince Carter.

Bland free-agents så väntar sig de flesta att Chauncey Billups stannar i Detroit, att Mo Williams stannar i Milwaukee och att Gerald Wallace stannar i Charlotte.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Kul sammanträffande att vi skrev om de här sakerna samma dag. :)
Tror nog Gerald Wallace kan vara svår att behålla. På NBA.com skriver de att minst 7 andra klubbar har hört av sig till honom, så vi får se.

04 juli, 2007 18:56  
Blogger tecknarn said...

Hmm, så Vince Carter blir kvar. Undrar om det är för att han är populär bland supporters eller för att han är en bra basketspelare ... ända till finalen? Tror du verkligen det?

05 juli, 2007 20:50  
Blogger Borv said...

KOM IGEN NU! DAX ATT UPPDATERA SIDAN!

14 augusti, 2007 14:41  

Skicka en kommentar

<< Home