2007-06-11

Spurs överlägsna igen, LeBron på gång?

Nattens match 2 var ytterligare en styrkedemonstration från Spurs sida. Tim Duncan var stabil som alltid, Tony Parker öste i 30 poäng med högprocentigt skytte och Manu Ginobili visade att Spurs dunderduo ibland är en turbotrio.

Spurs må spela tråkigt och förutsägbart, men det är svårt att inte imponeras av effektiviteten i deras precisionskrävande kirurgbasket. Motsatsen till hur exempelvis Golden State spelar med andra ord.

Cleveland har haft en motig start på denna finalserie, men lite hopp finns i och med att de kommande tre matcherna spelas i Cleveland. Dessutom tycks LeBron James upprepa ett mönster från östfinalerna. I de inledande matcherna mot Detroit stod nämligen LeBron för svaga insatser för att sedan explodera och producera massor senare i serien, när han väl sett och analyserat hur motståndarna spelar försvar.

LeBron har börjat svagt även i finalserien, men i match 2 var han produktiv efter halvtid. Clevelands enda chans att göra denna matchserie jämn är just att LeBron listar ut Spurs nyckel i försvarsspel och sedan justerar sitt spel. Natten mot onsdag får vi se om han är lösningen på spåret.