2007-06-21

NBA-draft om en vecka drygt

Sitter och funderar på NBA-draften. Torsdagen 28 juni äger den rum, och jag kommer att följa den via nätet. För någon månad sen handlade debatten om vem av Greg Oden och Kevin Durant som kommer att bli draftad som #1 av Portland. De flesta draftexperter, såväl nbadraft.net, draftexpress.com samt ESPN verkar säkra på att Oden blir tagen först.

Och det innebär att Kevin Durant går till Seattle som #2. Frågan är vad Atlanta gör som #3? Al Horford är en stark kandidat, men Brandan Wright har större potential men kan inte leverera direkt utan kräver ett par års inskolning. Atlanta behöver dessutom snarare en point guard än en power forward, vilket gör Mike Conley till en kandidat.

Atlantas val kommer att forma hur valen därefter ser ut. Om Atlanta inte tar Horford är han nog Memphis favorit som #4. Vad Boston har för plan för #5 är oerhört svårt att förutsäga. En stor spelare som Brandan Wright eller Joakim Noah, eller den lovande kinesen Yi Jianlian? Eller byter man bort #5 mot en etablerad spelare?

Inom ett par dagar ska jag försöka mig på en Mock draft, så får vi se hur många rätta gissningar jag till slut får.