2007-06-13

Spurs sämsta gott nog

San Antonio visade åter prov på stor styrka. Spurs spelade sin sämsta match i finalserien, förmodligen en av de sämsta matcher de gjort i hela årets slutspel, men man vann ändå mot Cleveland i match 3 med 75-72.

Offensivt var Spurs inte mycket att hänga i julgranen. Tim Duncan gjorde 14 poäng på 6/17-skytte, Manu Ginobili sköt genomusla 0/7 och Tony Parker knappt godkända 7/17. Bruce Bowen och Brent Barry var oväntat viktiga kuggar i offensiven då de stod för 4 respektive 3 trepoängare.

Det som främst avgjorde matchen var Spurs styrka i försvaret. Man höll alltså Cavs till 72 poäng genom att hålla dem under 37 i skottprocent. Cavs spelade bra försvar, vilket bevisas av Duncans, Ginobilis och Parkers svaga insatser, och man hade genom Gooden (12 returer) och Ilgauskas (18 returer) ett övertag i returtagningen.

Eftersom Cavs inte lyckades vinna trots att Spurs hade stora problem i anfall så tror jag att det blir 4 raka matcher till titeln för Spurs. Inget sensationellt påstående direkt, bara ett konstaterande.