2007-06-03

Cavs vidare med nytt vapen i arsenalen

Cleveland lyckades slå Detroit i den sjätte matchen, och Cavaliers är för första gången klara för final. Det ska bli kul att "slippa" se mer av Detroit. Pistons är ett mycket bra lag som spelar effektiv basket, men de senaste åren har jag sett väldigt mycket Motown-basket.

Cleveland har de senaste åren försökt bygga ett mästarlag kring fenomenet LeBron James, men hittills inte lyckats fullt ut. Lagets big men Zydrunas Ilgauskas och Drew Gooden levererar stadigt 12 poäng och 8 returer var, men lagets guardar har tidigare inte lyckats spela på den nivå som krävs för att ta sig långt i slutspelet.

Eric Snow spelar bra D men är handikappad offensivt, Damon Jones spelar inte alls D, Sasha Pavlovic är ojämn och Larry Hughes är en besvikelse. Hughes var ju tänkt att bli LeBrons sidekick, likt Batmans Robin, eller Jordans Pippen om man så vill.

I östfinalerna har rookien Daniel Gibson klivit fram rejält, och tagit för sig både i speltid och poängprotokollet. I gårdagnattens match var han lysande med 31 poäng. Kan Gibson fortsätta spela bra så kan Cavaliers kanske mäta sig med Spurs. Första finalmatchen spelas natten mot fredag.