2007-03-07

Vem blir nummer 1?

Även om NBA-säsongen är långt ifrån över för de flesta lag så finns det vissa lag som i stort sett kastat in handduken. Boston Celtics är ett av dem, deras storstjärna Paul Pierce har varit skadad under större delen av säsongen och Celtics ligger just nu näst sist i ligan. Memphis Grizzlies är ett annat, och även de har haft sin stjärna Pau Gasol skadad, och de ligger för tillfället på jumboplats.

Det finns dock ljus i mörkret för dessa två lag (och de andra som harvar i botten av tabellen) och det är årets draft. Just i år ser draften ut att bli väldigt stark i toppen, och det finns två unga collegestjärnor som får det vattnas i munnen på bottenlagens General Managers: Kevin Durant och Greg Oden.

Mellan draftsajterna nbadraft.net och draftexpress.com pågår ett litet krig om vem av de två som kommer att bli den bästa NBA-spelaren. Den ena sajten tror mest på Oden, den andra tror på Durant.

Snabb summering:

Greg Oden är en center, 213 cm lång och är väldigt atletisk och rörlig för sin längd, hans fysiska förutsättningar påminner om David Robinsons. Att Oden kommer att bli en bra skottblockare och en bra returtagare är så gott som pengar på banken. Det finns däremot frågetecken kring hans offensiva förmåga. Han snittar just nu 15.3 poäng per match, inte uselt på något sätt, men mindre än vad man kunde vänta sig av en atletisk spelare som ofta är en decimeter längre än sina motståndare.

Kevin Durant är en 208 cm lång forward men spelar trots sin längd inte så mycket under korgen. Och varför skulle han det, han har ju ett fruktat outsideskott och grym bollkontroll. Han spelar som en längre Tracy McGrady, och jämförs ibland även med Rashard Lewis och Kevin Garnett. Durants styrka är det offensiva spelet och han snittar över 25 poäng.

Av tradition brukar NBA-lagen välja stora spelare tidigt i draften, man brukar säga att man inte kan vinna en titel utan en bra center, och detta talar för Oden. Durants prestationer under årets collegebasketsäsong imponerar dock stort på många.

Den 28 juni får vi veta vem som blir nummer 1 i årets draft.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag tror att Greg Oden blir vald etta. Bra centrar, med den kapaciteten kommer inte fram ofta, medan talangfulla ving-spelare är vardagsmat.

08 mars, 2007 15:21  
Blogger Fisso said...

Jag lägger mina pengar på Borv i Bk Losers!

11 mars, 2007 11:34  
Blogger Borv said...

Håller med Fisso ... om det inte vore ett litet problem ... han (borv) är lite överårig.

12 mars, 2007 23:00  

Skicka en kommentar

<< Home