2006-12-19

Allen Iverson till Denver Nuggets

Efter hundratals rykten och påstådda trades så har nu den första artikeln med substans publicerats. Det är ESPN:s Marc Stein som rapporterar att 76ers i princip är överens med Denver Nuggets om en trade.

Bytesaffären kommer innebära att Iverson blir Nuggets nya pointguard, Andre Miller blir istället point i Philadelphia. Med sig i traden tar han Joe Smith och två 1st round draft picks i nästa års draft. Eventuellt kommer 76ers att skicka en eller två mindre betydande spelare till Denver för att få den finansiella delen av affären att gå i lås.

Iverson och MillerVilket lag är då vinnaren i denna trade?


I total talang förlorar såklart 76ers, åtminstone på kort sikt. Iverson är en sådan superstjärna att ett par hyggliga spelare och framtida draftval inte motsvarar hans värde som spelare. I och med att 76ers filosofi och lagbygge raserats på grund av tidigare dåliga trades och Iversons besvikelse över att tillhöra ett mediokert lag så gör dock 76ers helt rätt i detta läge.

Man får Andre Miller, en bra PG, som ersättare för Iverson. Dessutom bänkspelaren Joe Smith, vars kontrakt går ut till sommaren vilket är en fördel finansiellt sett. De två draftvalen man får från Denver kommer tillsammans med 76ers eget draftval att göra att Philadelphia får tre unga talanger att infoga i det nya lagbygget. För första gången sedan 1996 kommer laget att byggas kring någon annan än Iverson.

Denver är i en annan siuation, de har ett lag som är på uppgång, lett av unga stjärnan Carmelo Anthony. Med Iverson i laget får de tillgång till ett av ligans bästa offensiva vapen. De får dessutom en killer instinct som laget kanske saknat tidigare.

Ett orosmoln finns dock: kommer Carmelo Anthony och Allen Iverson att fungera tillsammans? Iverson har som jag tidigare skrivit haft svårt att anpassa sig till medspelarna. Carmelo har visat liknande tendenser, och dessutom var han häromdagen inblandad i ett slagsmål i matchen mot New York Knicks och är nu avstängd 15 matcher.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Dragons förlorade dragkampen enbart på att dom inte kunde fixa ett bra jobb till killens farmor i Sundsvall. Han hade som krav att få ta med sig hela släkten till Sverige och att klubben skulle fixa allt åt dom!

20 december, 2006 10:12  
Blogger Henke B said...

Jag läste också det i Sundsvalls Dagblad. Synd när det var så nära ...

;-)

21 december, 2006 00:51  

Skicka en kommentar

<< Home