2006-11-28

En seger är alltid en seger


Idag åkte jag till Kringelstan för att tjänstgöra som statistikregistratör på OBL-ligamatchen mellan hemmalaget Södertälje Kings och Gothia Basket från Göteborg.

Kings har startat säsongen uselt, och inför kvällens match endast vunnit en av nio matcher. Den haltande inledningen beror på flera faktorer:

- danske jätten (218 cm) Chris Christoffersen blev allvarligt knäskadad efter 2 minuter av säsongen
- ojämna insatser av lagets bästa svenska spelare
- byte av amerikansk pointguard efter 2 omgångar

Kings lyckades hur som helst vinna denna match med 95-93 efter ett minst sagt rafflande slut, som innehöll missade straffar, steals vid uppspel och ett avgörande skott med mindre än en sekund kvar på klockan. Hjälten för kvällen heter Christian Koutras.

Trots segern känns det inte som att det nu vänt för Kings. Anledningen till att Kings var med i matchen hela vägen var inte främst ett stabilt lagspel, tajming i offense eller taggat samarbete i defense. Det var istället individuella prestationer, främst Glen Stokes och Johan Jeanssons heta skytte, samt nämnde Koutras fantastiska matchvinnande sekvens som gjorde att Kings vann. Det finns alltså inte mycket som talar för att de ska lyckas med att vinna när motståndet blir svårare.

Men, en seger är alltid en seger ...

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Nice, jag är också statistikregistratör. Fast jag är på Brahe Baskets matcher i Damligan.

29 november, 2006 16:28  
Blogger Henke B said...

Aha, kul! Jag har tidigare jobbat på Telges matcher i Damligan. Jag tycker det är jävligt roligt att se matcherna så nära planen, och dessutom har man alltid färska siffror framför sig.

Jobbade också under EM 2003, i Södertälje, gruppen med Serbien, Spanien, Ryssland och Sverige. Kul med så många NBA-lirare (AK47, Khryapa, Monia, Gasol, Calderon, Garbajosa, Stojakovic, Jaric och Drobnjak) i samma grupp. Dessutom var Larry Bird på besök i Kringelstan ...

01 december, 2006 00:09  
Anonymous Anonym said...

Underbart! ni borde bli nya bästakompisar!

01 december, 2006 10:19  

Skicka en kommentar

<< Home