2006-11-24

M.I.P - Most Improved Player

En av de roligaste grejerna att följa under varje NBA-säsong är kampen om titeln Most Improved Player. Vilka spelare har under sommaren byggt extra muskler, tränat upp extra snabbhet, förlängt sin shooting range och breddat sin repertoar av moves under korgen?

Vilka av de spelare som ännu inte nått sin fulla potential fick nog av mediernas och publikens tråkningar? Vem bestämde sig för att det får vara nog, nu jävlar ska jag visa dom vad jag egentligen går för?

Förutom det hårda arbetet med försäsongsträningen handlar det också om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Kanske är den startande pointguarden skadad, eller så fick laget en ny coach som gillar spelare av en viss typ mer än den tidigare coachen gjorde?

Hittills har tre spelare utmärkt sig som toppkandidater till utmärkelsen M.I.P:

J.R Smith, Denver Nuggets
Kevin Martin, Sacramento Kings
Monta Ellis, Golden State Warriors

Den intressantaste bakgrunden har Monta Ellis. Inför fjolårets säsong valdes Ellis som spelare #40 i NBA-draften. Ingen förväntade sig särskilt mycket av honom med andra ord. Förra säsongen gav dock löfte om att han skulle kunna bli en etablerad NBA-spelare trots allt. Efter att ha suttit på bänken de första månaderna fick Ellis långsamt mer och mer speltid. Totalt sett spelade han ifjol i 49 av 82 matcher och snittade 6.8 poäng och 1.6 assists, inga upphetsande siffror, men typ godkänt för en oerfaren 20-åring.

Denna höst har allt gått Monta Ellis väg. Warriors fick en ny coach (Don Nelson) vars basketfilosofi passar Ellis spelstil utmärkt. Dessutom är startande shooting guarden Jason Richardson på väg tillbaka från skada. Ellis har utnyttjat situationen fullt ut. Han har tagit plats i Golden States förstafemma, och snittar 18.1 poäng och 4.4 assists.

Kolla in Monta Ellis grymma dunk!

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag skulle också vilja ha med Leandro Barbosa i Suns som en av toppkandidaterna. Hittills i år har han höjt sitt poängsnitt med 5.4, assisten med 2.4, 1 retur och skjuter bättre straffkast och trepoängare.

25 november, 2006 10:19  
Blogger Henke B said...

Barbosa förtjänar absolut att nämnas med de andra. Hans produktion hittills har varit i toppklass. Jag tror dock att hans siffror kommer att sjunka successivt, han har fått mycket speltid under inledningen av säsongen pga skador på Steve Nash och Raja Bell.

27 november, 2006 10:58  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker att Mackan i BK Losers är värd att nämnas i sammanhanget. Hans återkomst på basketgolvet är ingenting annat än en stor succé!

Nu behöver han bara lära sig att skjuta, passa, dribbla o.s.v. o.s.v.

27 november, 2006 14:58  
Blogger Henke B said...

Ett par snäpp bättre än Monta Ellis första år. LeBron James snittade 21 poäng, 6 assists och 5.5 retur under sitt första år, och Wade var inte långt efter med 16 poäng, 4 returer och 4.5 assists.

27 november, 2006 23:57  

Skicka en kommentar

<< Home