2006-12-14

Allen Iverson ska byta lag

De senaste dagarna har det spekulerats hej vilt bland amerikanska sportexperter. Philadelphia 76ers har börjat säsongen knackigt, och deras stora stjärna sedan 10 år är på väg att bli tradad. Det startade med att styrelseordföranden Ed Snider berättade för media att Allen Iverson kommer att tradas inom kort.

Sedan dess har den 31-årige Iverson, en av NBA:s bästa spelare, suttit bänkad i väntan på rätt trade. Över karriären snittar Iverson 28.1 poäng, 6.1 assists, 3.9 returer och 2.3 steals. Fenomenala siffror helt enkelt. 2001 valdes han till MVP, och ledde det i övrigt offensivt handikappade 76ers till NBA-finalen, där det dock blev förlust mot L.A Lakers.

I vilket lag kommer då Iverson att hamna?

Ett litet antal lag beskrivs som heta kandidater, bland dessa finns fjolårsfinalisten Dallas, nytända Golden State Warriors, Boston Celtics, Minnestota Timberwolves, Denver Nuggets och Sacramento Kings. Förutom Dallas typiska halvbra lag allihop.

Varför är då inte fler lag på allvar intresserade av en toppspelare som Iverson?

- Han har tidigare ofta varit osams med sina coacher
- Hans privatliv innehåller ett antal polisiära incidenter
- Han har en spelstil som han inte kan anpassa till medspelarna (har man Iverson i sitt lag så spelar man på hans sätt)

Jag antar att det är den sista punkten som gör att så få topplag är intresserade; skaffar man sig en spelare som Iverson riskerar man att ens lagbygge raseras.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tror nog att det lutar åt Boston, Minnesota eller Denver. Det blir nog många spelare som får byta lag när traden går igenom.

15 december, 2006 14:38  
Anonymous Anonym said...

Det blir Sundsvalls Dragons!!

16 december, 2006 12:04  
Blogger Henke B said...

Hahaha, Dragons vore ju onekligen en surprise!

19 december, 2006 01:06  

Skicka en kommentar

<< Home