2007-03-18

March madness is here

Jag har följt March madness under helgen. March madness är i folkmun namnet på slutspelet i amerikansk collegebasket, och en av de mest uppmärksammade sporthändelserna årligen i USA. Tre helger i rad spelas turneringen, som från början innehåller 64 lag. När denna helg är klar har 64 blivit 16, och nästa helg ska 16 bli 4. Sista helgen avslutas med semifinaler, bronsmatch och final.

Jag föjer March madness främst för att få en försmak av blivande NBA-spelare. Greg Oden och Kevin Durant, som jag skrev om för någon vecka sedan, deltar båda i slutspelet med sina lag. Odens Ohio State har gått vidare till "Sweet 16", och Durants University of Texas har ikväll chansen att gå vidare dit.

Corey Brewer dunkar i 2 poäng i matchen mot Jackson StateDen bästa upplevelsen hittills har varit att se att University of Florida spelar bra i år igen. Florida vann hela slutspelet ifjol, och lagets tre bästa spelare Joakim Noah (son till Frankrikes gamla tennisstjärna Yannick Noah), Al Horford och Corey Brewer verkar ha toppat formen. Florida vann sin första match med hela 112-69 och jag räknar med att Noah, Horford och Brewer blir valda bland de femton första spelarna i årets draft.

Update: Florida vann även sin andra match och är nu klara för Sweet 16 nästa helg. Det gick dock inte lika bra för Kevin Durants Texas.