2007-05-01

Mästarna utslagna - dvärgar på frammarsch

Miami Heat kom inte ens in i matchen, Chicago spöade regerande mästarna med 4-0 i matcher i första rundan i Eastern Conference. Chicago får nu i andra rundan ta sig an Detroit Pistons, som klarade av Orlando Magic i 4 raka matcher. Räkna med en tuff kamp mellan dessa lag, åren 88-92 var dessa lag, då anförda av Michael Jordan respektive Isiah Thomas, värsta rivaler och matcherna var då fysiska och smockan hängde ständigt i luften. Den urstarke försvarsfantomen Ben Wallace lämnade inför denna säsong Detroit för just Chicago, något som ytterligare ökar insatserna för de inblandade.

I Western Conference är trenden att dvärgarna är på frammarsch. Phoenix Suns med Steve Nash i spetsen har spelat dvärgbasket i ett par år nu, och skördat stora framgångar genom att satsa på små och snabbare spelare. Golden State Warriors har just nu en ledning med 3-1 i sin serie mot fjolårsfinalisten och årets grundseriesegrare Dallas Mavs. Receptet bakom framgången heter extrem dvärgbasket. Golden State har en förstafemma som skulle se småväxt ut även i jämförelse med Phoenixs, men farten och intensiteten har överraskande givit de annars så effektiva Dallas-spelarna Dirk Nowitzki, Jason Terry och Josh Howard stora problem.

I natt har Golden State på bortplan chansen att slå ut Dallas, och det enda som är säkert på förhand är att det kommer att bli underhållande. Golden States anförare Baron Davis har lagom till slutspelet skaffat sig ett så kallat slutspelskägg, men det är inte mycket i stilen som påminner om svenska hockeyspelares slutspelsskägg. Davis påminner mer om nån legendarisk soulsångare än om Magnus Wernblom, men skägget har helt uppenbart hjälpt hans spel, för i slutspelets fyra matcher hittills snittar han 25.8 poäng, 5.8 returer, 4.8 assist och 2.25 steals.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag tror faktiskt Golden State vinner antingen i natt eller nästa match. De spelar med sådan fart och entusiasm just nu, och Dallas ser mest skärrade ut. Alla verkar tagna av stundens allvar, och Dirk Nowitzki måste få ihop det, annars är säsongen slut.

01 maj, 2007 19:20  

Skicka en kommentar

<< Home