2007-03-26

Final Four-lagen klara

Florida lyckades ta sig vidare till Final Four efter att ha besegrat Oregon. Det var dock inte frontlinen med Brewer, Noah och Horford som visade vägen. Istället var det lagets dvärgar guarderna Taurean Green och Lee Humphrey som fällde avgörandet med sitt heta skytte. Tillsammans satte de 11 av 21 3-poängare. I semifinalen nästa helg kommer de att möta UCLA.

Matchen mellan Georgetown och University of North Carolina blev en riktig rysare, en av de mest spännande matcher jag sett. UNC ledde under i stort sett hela matchen, men de sista minuterna lyckades Georgetown knapra in ett tiopoängsunderläge till lika, 81-81. I förlängningen var Georgetown överlägsna och vann med 96-84. Bäst i laget var mångsidige forwarden Jeff Green med 22 poäng och 10 returer.

Store (218 cm) centern Roy Hibbert var även han framgångsrik, med 13 poäng, 10 returer och 6 blockar som facit. I semifinalen ställs han mot Ohio State med Greg Oden, collegebasketens bästa center och den spelare som förmodligen bli vald först i årets NBA-draft. En rejäl utmaning för Hibbert, som hittills övertygad så mycket under slutspelet att han nu ses som en kandidat för draftens topp 10.