2007-05-16

Dvärgarna utslagna och Phoenix illa ute

Dvärgarnas askungesaga slutade tvärt tidigt i morse svensk tid. Utah slog ut Golden State efter 4-1 i matcher. Spelare och coacher i Golden State får nu ta semester tidigare än de önskat sig, men de kan ändå känna sig nöjda med den gångna säsongen.

Warriors tog sig till slutspel för första gången på 13 år och väl där slog de ut grundseriens bästa lag Dallas Mavericks. I andra rundan mot Utah funkade inte dvärgkonceptet lika bra, även om man bjöd på en första halvlek i match 3 som saknar motsvarighet: 70 poäng och 11 satta 3-poängare.

Utah är nu klara för final i Western Conference och där får man möta något av slutspelets två bästa kvarvarande lag, Phoenix eller San Antonio.



Den matchserien är redan en klassiker på grund av hårt spel, sura miner och en tilltagande rivalitet. Inför match 5 inatt är ställningen 2-2, och extra bränsle har spillts på rivaliteten. Robert Horrys hockeytackling på Steve Nash ledde inte bara till 2 matchers avstängning för Horry, utan Phoenix Suns stjärnforwards Boris Diaw och Amare Stoudemire missar även de match 5 pga avstängning, eftersom de lämnade bänken och gick in på plan under tumultet som uppstod efter Horrys tackling.

Henry Abbotts TrueHoop-blogg förklarar förutsättningarna för avstängningen ur alla möjliga perspektiv. Jag har själv svårt att bestämma mig för om det var ett rimligt beslut av NBA-ledningen. Det enda jag vet säkert är att det blir väldigt svårt för Phoenix att vinna match 5 på hemmaplan utan Diaw och Stoudemire på plan.