2008-08-12

Stark comeback av Spanien

Kina höll jämnt med Spanien när de möttes i andra omgången. Med samma metod som mot USA, massiva bjässar under korgen och högprocentigt 3-poängsskytte, hade kineserna ledningen med hela 14 pinnar (61-47) inför fjärde quartern.

Spanjorerna gjorde en grym upphämtning och tack vare främst Pau Gasol och Rudy Fernandez kom man ikapp och matchen gick till förlängning. I förlängningen var Spanien odiskutablet det bättre laget.


Att Pau Gasol är en världsspelare visste jag sedan tidigare, och nu visar Rudy Fernandez att han inte kommer att ha några problem med att platsa i NBA. Rudy har skrivit på för Portland och är betydligt bättre anpassad för NBA-spel än landsmannen J.C Navarro som ändå hade en helt OK säsong i Memphis ifjol.

Rudy är 6'6 (198 cm) och en atlet av Ginobili-klass, har ett OK skott och är bra med bollen. En ganska typisk SG i NBA med andra ord. Som rookie i Portland kommer han antagligen att spela som back-up till all-star-spelaren Brandon Roy. Om han visar framfötterna kan han bli starter vid sidan om Roy, som ju också kan spela PG.

4 Comments:

Blogger Isac Ericsson said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

12 augusti, 2008 22:43  
Anonymous Anonym said...

Ja, jag har också blivit grymt imponerad av Rudy de två matcher som Sapnien spelat. Han har definitvit mer av en "NBA"-kropp och -spel än vad Navarro har, och jag tror han kommer hjälpa Portland mycket.

12 augusti, 2008 22:44  
Blogger Henke B said...

Portland kan bli oerhört starka. Ifjol spelade de 41-41 med ett ungt lag som utan förstärkningar borde växa ytterligare. Nya till i år blir förutom Rudy även jättetalangcentern Greg Oden som måste anses som superfavorit till rookie of the year, och dessutom rookien Jerryd Bayless som kommer slåss med Rudy om plats som starter. Mkt intressant!

13 augusti, 2008 16:49  
Anonymous Anonym said...

Yepp, precis som du säger. Bayless såg grym ut under summer league, drivade mot krogen utan att tänka två ggr, och samtisigt som han lyckades avsluta eller få strafkast större delen av gångerna. Lite Iverson-stil på det...

15 augusti, 2008 22:15  

Skicka en kommentar

<< Home