2008-10-25

Rookies ...

ESPN.com:s David Thorpe rankar årets rookies. Årets rookie class är extra laddad, eftersom den förutom spelarna som valdes i årets draft även består av några spelare som draftats tidigare men inte gör debut i NBA förrän nu.

Greg Oden draftades 2007 men missade hela förra säsongen på grund av skada. I år verkar han fullt frisk och kommer att dominera under korgarna för Portland. 213 cm lång och 130 kg tung, långa armar och riktigt atletisk. Vi talar alltså om en äkta stor center med potential i nivå med legender som Patrick Ewing och David Robinson.

Marc Gasol är lillebror till Lakers superspanjor Pau Gasol. Han draftades förra året och är efter starkt spel i OS nu i Memphis för att förstärka Grizzlies inside. Jämfört med Pau så är Marc mindre atletisk och smidig, men i gengäld starkare.

Rudy Fernandez var också i Beijing och vann silver för Spanien, och han kommer att göra Greg Oden sällskap i Portland. Rudy (som det stod på hans tröja under OS, lite som att ha "Zlatan" på tröjan) är en mycket atletisk SG och påminner lite om Manu Ginobili.

Mer om rookies senare.