2008-10-13

M.I.P kandidat #1: Mike Conley Jr

Mike Conley Sr var trestegshoppare och vann såväl OS-guld som VM-guld.

Grabben hans är 21 och ska strax inleda sin andra säsong i NBA. Junior är en mycket lovande pointguard och spelade hyfsat bra i fjol trots att han bara var 20 när säsongen började. I år är han tydligen starkare, en bättre skytt, mognare och beredd att ta en större roll i Memphis Grizzlies.

Man har hört historien förut; en journalist blir exalterad och skriver upp någon ung spelare, och det är inte alltid spelaren motsvarar de nya förväntningarna. I Conley Jr:s fall känns det hyfsat sannolikt med en stor förbättring, med tanke på den talang Conley Jr visade upp på college för två år sedan. Jag ser honom som en av de fem främsta kandidaterna till Most Improved Player denna säsong. Övriga kandidater presenteras senare.

Ifjol spelade han ca 26 minuter per match och snittade 9.6 poäng och 4.2 assists. Skottprocenterna var OK: 43 på FG, 33 på 3-pt och 73 på FT. Med ett lite vassare skytte får han fler möjligheter offensivt, och med en starkare kropp kan han spela bättre 1-mot-1-defense. Jag tror att Conley jr kommer att få spela över 30 minuter per match och nå upp till snitt på 13-16 poäng och 6-8 assists.