2008-01-17

MVP 2008

NBA-säsongen närmar sig halvtid och här kommer en genomgång av de åtta hetaste kandidaterna till titeln som MVP.

1. LeBron James, Cleveland
Cleveland har inte lyckats mer än OK i seriespelet men LBJ har utmärkt sig med grymt hög produktivitet för sitt lag. Nästan 30 poäng, 8 returer och 8 assists imponerar stort.

2. Kevin Garnett, Boston
Boston är seriens bästa lag med 31 segrar och endast 6 förluster och Garnett har varit Bostons bästa spelare. Han är ankaret i försvarsspelet och en viktig kugge offensivt.

3. Chris Paul, New Orleans
Jetsnabbe Paul är på väg att bli den första spelaren på 15 år att snitta över 20 poäng och 10 assists. Han är därtill en av ligans bästa PG:s i defensiven med nästan 3 steals och Hornets obestridde ledare.

4. Kobe Bryant, L.A Lakers
Kobe är ligans bästa spelare, han är utmärkt i försvar och den största offensiva kraften sedan Michael Jordan. Om Lakers slutar på en framskjuten plats i tabellen så kan Kobe vinna sin första MVP.

5. Dwight Howard, Orlando
Howard har dominerat under korgarna på ett sätt som vi inte sett maken till sedan Shaq var ung och i form för 5-10 år sedan. 23 poäng och 15 returer per match talar sitt tydliga språk.

6. Steve Nash, Phoenix
The usual suspect Nash är fortfarande den i ligan som gör mest för att göra sina lagkamrater bättre. Utan Nash skulle inte Phoenix högoktaniga offensiva spel funka särskilt bra.

7. Baron Davis, Golden State
Efter en svag start har Golden State spelat förtrollande bra, och Davis är lagets bästa spelare och en förutsättning för deras snabba spelstil.

8. Dirk Nowitzki, Dallas
Fjolårets MVP är i vanlig ordning Dallas bästa spelare, men Dallas har inte spelat lika bra som ifjol, vilket gör att Dirks chanser att vinna MVP två gånger i rad inte är särskilt stora.